Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Zucchini- och lökpaj med halloumi

Pajskal (man kan använda vilket pajskalrecept som helst eller Fontana Filodeg – djupfryst)
Räcker till 2 vanliga pajformar om man gör dem tunna, jag gör alltid mycket deg och fryser in. Smidigt!

Ingredienser

  • Deg
  • 5 dl bovetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • ½ msk fiberhusk
  • 3/4 tsk salt.
  • Fyllning
  • 2 färska gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 zucchini
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt Fontana Halloumi original
  • 1 kruka basilika
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  • Deg


    Sätt ugnen på 200 grader.

    Knåda ihop allt till en deg.

    Tryck ut degen i en springform eller avlång form.

    Förgrädda i 5 minuter på 200 grader


    Fyllning


    Skiva löken och stek den ett par minuter i smör.

    Hyvla zucchinin tunt med en potatisskalare eller likande.

    Blanda zucchinin med salt och låt stå i en sil och droppa av i 20 minuter.

    Riv halloumin grovt.

    Plocka av bladen på basilikan.

    Vispa samman ägg och grädde.

    Blanda det med övriga ingredienser och häll i pajskalet.

    Grädda i 30-40 minuter på 175 grader.

    Låt vila 20 minuter innan servering.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept