Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Zucchini- och lökpaj med halloumi

    Pajskal (man kan använda vilket pajskalrecept som helst eller Fontana Filodeg – djupfryst)
    Räcker till 2 vanliga pajformar om man gör dem tunna, jag gör alltid mycket deg och fryser in. Smidigt!

      Ingredienser

      • Deg
      • 5 dl bovetemjöl
      • 100 g smör, rumsvarmt
      • 2 ägg
      • ½ msk fiberhusk
      • 3/4 tsk salt.
      • Fyllning
      • 2 färska gula lökar
      • 2 msk smör
      • 1 zucchini
      • 1 tsk salt
      • 1 pkt Fontana Halloumi original
      • 1 kruka basilika
      • 3 ägg
      • 2 dl vispgrädde

      Gör så här

      • Deg


        Sätt ugnen på 200 grader.

        Knåda ihop allt till en deg.

        Tryck ut degen i en springform eller avlång form.

        Förgrädda i 5 minuter på 200 grader


        Fyllning


        Skiva löken och stek den ett par minuter i smör.

        Hyvla zucchinin tunt med en potatisskalare eller likande.

        Blanda zucchinin med salt och låt stå i en sil och droppa av i 20 minuter.

        Riv halloumin grovt.

        Plocka av bladen på basilikan.

        Vispa samman ägg och grädde.

        Blanda det med övriga ingredienser och häll i pajskalet.

        Grädda i 30-40 minuter på 175 grader.

        Låt vila 20 minuter innan servering.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept