Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Vörtbröd med olivolja

Ingredienser

    50 g jäst5 dl svagdricka0.5 dl Fontana olivolja1 dl mörk brödsirap1 påse vörtkryddor2 dl russin5 dl fint rågmjöl8 dl vetemjöl

Gör så här

  • En kryddig och saftig klassiker! // Jennie Benjaminsson – Kalasgott.com


    1 Smula jästen i en bunke.


    2 I en kastrull; värm svagdricka, olivolja och brödsirap tills vätskan är fingervarm.


    3 Häll vätskan över jästen och rör i vörtkryddorna. Rör vätskan slät.


    4 Blanda i russin, rågmjöl och det mesta av vetemjölet.


    5 Knåda degen tills den är slät och smidig, minst 10 minuter för hand.


    6 Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i ca 40 minuter.


    7 Sätt ugnen på 180 grader.


    8 Stjälp upp den färdigjästa degen på ett mjölat bakbord och forma den till två fina limpor.


    9 Låt bröden jäsa övertäckta med bakduk på en bakplåtspappersklädd plåt i ytterliggare 40 minuter.


    10 Baka bröden i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.


    11 Låt svalna under bakduk.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept