Vita bönor med olivolja

Ingredienser

  • 500 g vita bönor
  • 5 selleristjälkar, skivade
  • 3 morötter, skivade
  • 1 gul lök
  • 3 lagerblad
  • Servera med
  • Bröd
  • Kalamataoliver
  • Tomat
  • Feta
  • tonfisk
  • citron

Gör så här

  • Skölj bönorna kvällen innan och låt dem ligga i kalk vatten över natten.


    Nästa dag, lägg dem i en kastrull med nytt vatten och låt koka i 15 minuter.


    Ta kastrullen från värmen och slå bort vattnet.


    Slå på nytt varmt vatten, lägg i hela löken och lagerbladen.


    Täck kastrullen med lock och koka på svag värme tills bönorna nästan är klara, ca 45-60 minuter.


    Det beror på bönorna.


    Tillsätt selleri, morötter och salt och låt dem koka tills de är mjuka, ca 15 minuter.


    Sila av allt vatten och blanda bönor och grönsaker med olivolja, citronsaft och tärnade tomater.


    Blanda väl.


    Bönorna serveras varma, gärna tillsammans med bröd, oliver, tonfisk och feta.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept