Vinmarinerade revbensspjäll

Se mer:  ,
  • Tillagningstid: 2 timmar + tid för marinering mins
  • Portioner: 4-6 portioner personer

Ingredienser

  • 2 kg kamben eller revbensspjäll
  • 3 msk olivolja till stekning
  • MARINAD
  • 2 dl rött vin
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk krossad koriander
  • 3 lagerblad
  • Varmt vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grekisk yoghurt till servering
  • BULGURPILAFF
  • 500 g bulgur
  • 1 msk olivolja
  • 50 g pasta, vermicelli eller fidelini
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 L vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servera med grekisk yoghurt och en god sallad

Gör så här

  • Skär kambenen/revbensspjället i små bitar, ca 5 cm. Blanda marinaden i en stor skål och marinera köttet i minst 4–5 timmar, gärna över natten. Ta upp köttet och låt det rinna av, spara marinaden. Häll olja i en medelstor gryta och bryn köttet. Tillsätt marinaden, och när det börjar koka fyller du på med vatten tills det täcker köttet. Smaka av med salt och peppar och låt koka under lock på svag värme i ca 1 timme och 15 minuter eller tills vätskan reducerats till en lagom tjock sås. Servera afelia med bulgurpilaff (se recept nedan) och grekisk yoghurt. Du kan också servera köttet med potatismos.

     


    Bulgurpilaff: Häll olivolja i en medelstor kastrull och bryn lök och vermicelli lätt. Till- sätt vatten, salt och citronsaft. När vattnet kokar tillsätts bulgur. Låt koka på svag värme tills vattnet har absorberats. Lägg en handduk över kastrullen, sätt på locket och låt stå i ca 15 minuter så blir pilaffen extra luftig.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept