Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Vegetarisk pizza. Utmärkt med Fontanas grillade meze-grönsaker.

    Se mer:  , ,

      Ingredienser

      Gör så här

      • Fontanas Meze-grönsaker passar perfekt till lyxig hemmagjord pizza. Både i tomatsåsen och som topping tillsammans med andra härliga ingredienser. Här får ni förslag på en pizza med fyllig tomatsås där de rostade grönsakerna ger lite extra smak.


        Tomatsås


        Kärna ur och hacka tomaterna och vitlök. Blanda med övriga ingredienser i en kastrull och koka ihop. Smaka av med örtkryddor, salt, socker och peppar och stavmixa till en slät puré. Såsen kan göras i förväg och vara kall då man breder ut den på pizzorna. Får man sås över går det bra att frysa in den och använda senare.


        Toppa pizzanbottnen med tomatsås och Fontanas Meze grönsaker. Lägg bitar av Grilloumi över pizzan och grädda mitt i ugnen på högsta värme tills pizzan fått färg. Då pizzorna tagits ur ugnen toppas de sedan med färska örter, pinjenötter och plommontomater.


        Topping


        Fontanas Meze-Grönsaker; -Paprikamix, Aubergine, Zucchini och Kronärtskocka. Ett paket av Fontana Grilloumi, basilika färska plommontomater och rostade pinjenötter.

         


        Pizzadeg


        Rör ihop vatten, jäst & olja. Tillsätt salt, 8-10dl vetemjöl. Knåda degen och låt jäsa i 1-1,5 timme. Gör 200g bullar och lägg på fat i kylen med blöt handduk över i minst 5 timmar.
        Ingredienser: 8-10dl vetemjöl, 3,5dl iskallt vatten, 50g jäst, 2msk olivolja.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept