Vårrullar med Grilloumi

  • Portioner: Ca 15 st personer

Ingredienser

  • 450 g Fontana Filodeg, ca 20 ark
  • 200 g Fontana Grilloumi®, grovriven
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 zucchini (ca 200 g), skivad
  • 1 stor rödlök, skivad
  • 3 morötter, skivade
  • 2 salladslökar
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar
  • Till pensling:
  • 50 g smör, smält
  • ½ dl Fontana ONE olivolja
  • Till servering:
  • Chilisås

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°. Lägg alla strimlade och skivade grönsaker på en plåt, droppa lite olivolja över och salta. Baka dem i ugnen tills de känns mjuka, i 15–20 minuter.


    Låt grönsakerna svalna och grovhacka dem. Lägg dem i en bunke. Skiva salladslök och blanda försiktigt ner med Grilloumi, chiliflakes och paprikapulver i bunken.


    Lägg filodegen på bänken eller på en stor skärbräda. Dela den på mitten och pensla varje degremsa med smör- och olivoljeblandningen. Lägg dubbla remsor för varje rulle.


    Lägg en matsked fyllning i arkets nederkant. Vik in kanterna på sidorna och rulla ihop arken. Försök göra dem lika stora så att de får samma tillagningstid. Lägg rullarna i en smord ugnsform och pensla smör- och olivoljeblandningen ovanpå. Behöver du inte alla kan du frysa in och grädda senare.


    Fritera rullarna eller baka dem i ugnen i 15–20 minuter tills de blir gyllenbruna.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept