Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Ingredienser

      Tomater MozzarellaFontana olivoljaSalt & svartpepparPerssilade-kryddaFärsk basilika

    Gör så här

    • Caprese är en klassisk tomat och mozzarellasallad som passar utmärkt på buffébordet eller till sommarens grillningar. Här serveras den med varma tomater i stället, vilket ger extra smak. // Åse Falkman Fredrikson – 56kilo.se


      Halvera tomaterna och lägg dem i ugnsform, ringla lite olivolja och strö lite flingsalt ovanpå. Ugnstek på 225°C tills tomaterna blivit mjuka och fått fin färg, ca 15 minuter.


      Lägg upp på fat med skivad mozzarella. Blanda olivolja med perssilade till en dressing och ringla ovanpå. Dra några varv med pepparkvarnen och garnera med färsk basilika.


    • Dela detta recept

    Recensioner och kommentarer

    Betygsätt detta recept