Valnötskaka med apelsinsmak (vegansk)

  • Portioner: 8-10 personer

Ingredienser

  • 1 1/4 dl Fontana ONE olivolja
  • 4 1/2 dl färskpressad apelsin eller juice
  • 3 dl socker
  • 2 msk konjak alt. apelsinjuice
  • 1 tsk bikarbonat 
  • 1 tsk kanelpulver 
  • 1 tsk nejlikapulver
  • 80 gr valnötter (hackade)
  • 9 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk sesamfrö (för dekoration)
  • Ugnsform 33x23 cm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180 grader.


    Blanda olivolja, socker, och apelsinjuice och rör väl till sockret har smält. Blanda ihop bikarbonat med konjak alt apelsinjuice och rör ned i smeten.


    Tillsätt försiktigt kanel, nejlika och vetemjöl. Rör om lätt och addera slutligen valnötterna. Rör om försiktigt.


    Smörj ugnsformen med olivolja, häll i smeten och strö över sesamfrön. Grädda i mitten 45-50 min. Känn med en sticka, den ska vara torr.


    God tillsammans med en kopp kaffe eller te.



  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept