Svensk-grekisk kantarellmacka à la Fontana

Ingredienser

  • 1 skiva Levain- eller annat ljust surdegsbröd
  • 100 g rensade gula kantareller
  • 4 st ruccolablad
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk Fontana Olivolja Cypern Extra Virgin
  • Fontana Saganaki
  • salt och peppar
  • Fontana Äkta Grekisk Yoghurt

Gör så här

  • En kantarellmacka i all enkelhet är kanske världens godaste rätt! Här får den klassiska svampmackan lite extra skjuts av den salta Saganaki-osten och den krämiga, lätt syrliga yoghurten – som om man rör ihop den med svampen ger en enkel ”svampstuvning”.


    Recept för en person.


    Rensa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Skär en skiva surdegsbröd per person.


    Stek brödet på medelhög värme i en blandning av smör och olivolja tills det får fin färg. Lägg brödet åt sidan på en bit hushållspapper som får suga upp överflödigt fett.


    Stek kantarellerna i smör och olivolja tills de slutar ”knäppa”, då är de färdiga. Salta ordentligt och peppra med nymalen svartpeppar.


    Finhacka några ruccolablad till varje macka. Lägg upp kantarellerna på mackan
    och strössla ruccolahacket över. Lägg en klick grekisk yoghurt på
    kantarellerna och riv över Saganaki-ost. Servera direkt.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept