Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Stekt saganaki och grilloumispett med fikonmarmelad

Ingredienser

    150 g saganaki150 g grilloumi2 msk Fontana olivoljaTandpetareFikonmarmelad:4 dl marmelad250 g torkade fikon
1 dl rödvin0.5 dl Fontana balsamico med fikon
1 dl råsocker
1 st vaniljstång

Gör så här

  • Avsluta julbordet med en spännande och läcker ostbricka! // Jennie Benjaminsson – Kalasgott.com


    Ost:


    1. Skär grilloumin i skivor och stek gyllenbruna i en het grillpanna med lite olivolja.  Sätt en tandpetare i de färdigstekta grilloumiskivorna.

    2 Stek saganakin gyllenbrun på hög värme i olivolja.  Dela saganakin i munsbitar och sätt en tandpetare i varje bit.


    Fikonmarmelad:


    1. Blötlägg de torkade fikonen i vatten och över natten.

    2 Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.


    3. Hacka fikonen grovt och koka upp tillsammans med rödvin, balsamico, råsocker och vaniljstången samt vaniljfröna.


    4. Låt marmeladen koka på medelhög värme i 20 minuter. Rör om med jämna mellanrum.


    5. Lyft ur vaniljstången och mixa marmeladen till önskad konsistens.


    6. Häll upp marmeladen i en varm, rengjord burk och förslut genast med lock. Förvara marmeladen i kylskåpet.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept