Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Stekt kyckling på bruschettagratinerade tomater och fetaost

    4 portioner

      Ingredienser

      • Kyckling
      • 650 gram kycklingfilé, tunnskivad
      • 1 krm salt, efter smak
      • 1 krm svartpeppar, efter smak
      • 0,5 msk Fontana Olivolja Extra Virgin Ekologisk KRAV®
      • 0,5 msk smör
      • Tomater
      • 4 st tomater
      • 1 msk Fontana Olivolja Extra Virgin Ekologisk KRAV®
      • 1 tsk honung
      • 1 krm salt, efter smak
      • 1 krm svartpeppar, efter smak
      • 50 gram Fontana Feta Ekologisk
      • 130 gram Fontana Bruschetta ekologisk kronärtskocka eller soltorkade tomater
      • Sallad
      • 0,5 st salladshuvud
      • 0,5 st gurka
      • 1 msk Fontana Olivolja Extra Virgin Ekologisk KRAV®
      • 1 tsk balsamvinäger
      • Tillbehör
      • 100 gram Fontana Feta Ekologisk
      • 0,25 kruka basilika
      • 1 krm svartpeppar, efter smak

      Gör så här

      • Sätt ugnen på 200 grader.


        Tomater

        Skölj och dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung och krydda med lite salt och peppar. Rosta i ugnen cirka 30 min.


        Riv fetaosten och blanda med bruschetta. Ställ åt sidan.


        Ta ut tomaterna och toppa med blandningen.


        Sallad

        Skölj och strimla salladen och skölj och skiva gurkan. Blanda i en skål och tillsätt lite olivolja och vinäger.


        Kyckling

        Salta och peppra kycklingen på båda sidor.


        Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek kycklingen på båda sidor ca 2-3 min tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta och är genomstekta.


        Tomater

        Ta ut tomaterna efter 30 min och klicka över bruschettaröran.
        Gratinera i ugn ytterligare 5–10 min.


        Montering


        Lägg upp de bruschettagratinerade tomaterna på ett fat.


        Skiva kycklingen och lägg på fatet. Smula fetaosten och toppa över.


        Strö över basilikablad och krydda med lite extra svartpeppar om du vill.
        Servera tillsammans med salladen.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept