Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Spenatpaj – Spenakopita

  • Tillagningstid: 30 mins
  • Portioner: 4–6 personer

Ingredienser

  • 600g färsk spenat
  • 300g feta, smulad
  • 500g filodeg
  • 3 vårlökar, finhackade
  • 1 knippa dill, finhackad
  • 1 purjolök, finhackad
  • 3 ägg lätt uppvispade
  • 1,5 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180°.


    Värm lite av oljan och bryn vårlöken och purjolöken.


    Ta kastrullen från plattan och tillsätt fetaost, dill, purjolök, de uppvispade äggen, salt och peppar och blanda allt väl.


    Pensla en ugnsform, ca 34×24 cm, med olja och lägg ut hälften av filodesarken i formen.


    Pensla arken ett och ett med olivolja.


    Fördela fyllningen på arken och täck med resten av degarken, pensla även dem med olja.


    Ställ kallt 1 timme.


    Markera rutor i degen med en kniv, pensla med olja igen.


    Grädda sedan pajen i ca 45 minuter, eller tills den är gyllenbrun.


    Serveras varm, gärna med oliver och tzatziki.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept