Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Ingredienser

    • 1 kg färsk spenat eller fryst bladspenat
    • 2 vårlökar
    • 1 liten knippa dill, finhackad
    • 3 ägg
    • 2,5 dl olivolja
    • 1 knippa persilja
    • 150 g fetaost
    • 500 g filodeg
    • Salt och peppar

    Gör så här

    • Skölj och blanchera spenaten. Pressa ut all vätska och hacka den. Värm oljan och bryn vårlöken. Ta kastrullen från plattan och tillsätt dill, persilja, spenaten, de vispade äggen, salt, peppar och blanda allt väl. Pensla en eldfast form med olja och klä den med hälften av filodegen och pensla plattorna en och en. Lägg ner fyllningen och täck med resten av degplattorna, som även de penslas med olja en i taget. Markera rutor i degen med en kniv. Grädda pajen i medelvarm ugn, 175°C, i ca 1 timme, eller tills de är gyllenbruna. Serveras förslagsvis med oliver och tzatziki.


    • Dela detta recept

    Recensioner och kommentarer

    Betygsätt detta recept