Spenatknyten med feta och Grilloumi

  • Portioner: 25-30 st personer

Ingredienser

  • 150 g Fontana Grilloumi®, grovriven
  • 150 g Fontana Fetaost, smulad
  • 450 g Fontana Filodeg, ca 20 ark
  • 520 g färsk spenat
  • 1 dl Fontana ONE olivolja
  • 150 g Fontana Äkta Grekisk Yoghurt
  • 75 g smör, smält
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 1 knippa dill, finhackad
  • 1 liten purjolök, finhackad
  • 1 dl färsk mynta, finhackad
  • 5 msk mannagryn
  • 3 ägg, lätt uppvispade
  • 1 citron, rivet skal
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180°. Bryn salladslök och purjolök i lite olivolja. Lägg spenat i en skål, salta lätt och krama den mjuk med händerna. Tillsätt brynt lök, fetaost, Grilloumi, mynta, dill, citronskal, yoghurt, ägg, mannagryn, salt och peppar och blanda väl.


    Blanda ihop smält smör med olivolja. Skär filodegsarken i 7 centimeter breda remsor. Pensla remsorna med olivolja- och smörblandningen längs med kanterna.


    Lägg en matsked av fyllningen i ena änden och vik ihop till en triangel. Lägg knytena på en smord bakplåt, pensla med oljeblandningen och grädda i 20–30 minuter tills de blir gyllenbruna.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept