• en
  • sv

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Soppa med frikadeller – Yiouvarlakia soupa

Ingredienser

  • 0,5 kg köttfärs
  • 0,5 dl gul lök, finhackad
  • 3 ägg
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1,5 dl ris
  • 2 l hönsbuljong
  • 2 pressade citroner
  • 1 dl mjöl
  • Salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  • Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt lök (och eventuellt vitlök), persilja, ett ägg och hälften av riset och blanda väl. Forma smeten till små köttbullar och pudra dem med mjöl.


    Värm buljongen i en kastrull. Lägg i frikadellerna och resten av riset och låt sjuda i 20–25 minuter. Ta kastrullen av plattan. Vispa ihop två ägg med citronsaften och häll ner hälften av buljongen, 1 l, lite i taget i äggblandningen under vispning. Häll över lite åt gången i kastrullen med frikadellerna och värm soppan väl. Krydda med salt och peppar. Servera med bröd. Servera soppan med 5–6 frikadeller i varje tallrik.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att klicka på acceptera cookies godkänner du att vi använder dem. Så använder vi cookies.