Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Soppa med frikadeller – Yiouvarlakia soupa

  • Tillagningstid: 90 mins
  • Portioner: 4–6 personer

Ingredienser

  • Frikadeller
  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 ägg
  • 1 dl lång- kornigt ris
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1⁄2 dl kött- buljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Topping
  • 1 zucchini, skivad
  • 2 små morötter, skivade
  • Sås
  • 3 äggulor
  • Saft av 1 citron
  • 2–3 koppar buljong från grytan
  • Bladselleri, finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt lök, vitlök, persilja, ägg och ris och blanda väl.


    Forma smeten till ca 35 små frikadeller och strö mjöl över dem.


    Dela morötterna på längden och skiva dem fint.


    Gör likadant med zucchinin, ta också bort kärnorna.


    Värm buljongen i en kastrull, lägg i frika- dellerna och låt sjuda i 30 minuter.


    Skumma av när den börjar koka.


    Tillsätt zucchini och morötter och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.


    Ta bort kastrullen från plattan.


    Vispa ihop äggulorna och tillsätt citronsaft och 2–3 koppar buljong från kastrullen – lite i taget under kraftigt vispande.


    Häll över lite åt gången i kastrullen med frikadellerna och rör försiktig.


    Värm soppan i 5 minuter.


    Strö över finhackad bladselleri alldeles före serve- ringen.


    Frikadellsoppan serveras varm med ett gott bröd, smula fetaost, peppar och rivet skal av citron.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept