Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Soppa med frikadeller – Yiouvarlakia soupa

      Ingredienser

      • 0,5 kg köttfärs
      • 0,5 dl gul lök, finhackad
      • 3 ägg
      • 1 msk persilja, hackad
      • 1,5 dl ris
      • 2 l hönsbuljong
      • 2 pressade citroner
      • 1 dl mjöl
      • Salt och peppar
      • 1 vitlöksklyfta

      Gör så här

      • Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt lök (och eventuellt vitlök), persilja, ett ägg och hälften av riset och blanda väl. Forma smeten till små köttbullar och pudra dem med mjöl.


        Värm buljongen i en kastrull. Lägg i frikadellerna och resten av riset och låt sjuda i 20–25 minuter. Ta kastrullen av plattan. Vispa ihop två ägg med citronsaften och häll ner hälften av buljongen, 1 l, lite i taget i äggblandningen under vispning. Häll över lite åt gången i kastrullen med frikadellerna och värm soppan väl. Krydda med salt och peppar. Servera med bröd. Servera soppan med 5–6 frikadeller i varje tallrik.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept