Senapsgratinerad Falukorv med tomat, rödlök och Fetaost

  • Tillagningstid: 1,5 timmar - 90 mins
  • Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 900g potatis
  • 1 dl mjölk 3%
  • 2 msk Fontana Extra Virgin Olivolja Originalet
  • Salt och peppar efter smak
  • 550 g falukorv
  • 3 msk skånsk senap
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 paket Fontana Feta Originalet
  • 2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  • Skala och koka potatisen i 40 minuter eller tills de blir ordentligt mosiga. Häll av men spara lite kokvatten i botten på kastrullen. 


    Tillsätt mjölk och ställ tillbaka den på plattan i någon minut så att den blir varm. Tillsätt olivolja, salt och peppar och blanda till en slät puré.


    Värm ugnen till 180 grader. 


    Skiva falukorven nästan igenom och stryk senap över. 


    Skiva tomat och rödlök tunt, och tryck ner mellan korvskivorna. Smula över Fetaosten och häll grädden i botten på formen så får ni en god sky att servera till. 


    Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller till osten fått fin färg.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept