Saffranskaka med fetaostfrosting

  • Tillagningstid: 45 mins
  • Portioner: 8 personer

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl One olivolja
  • 3 dl mjölk
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • Fetaostfrosting
  • 150 g fetaost
  • 3 dl florsocker
  • Skal och saft från 1/2 citron
  • granatäppelkärnor och rosmarinkvistar till dekoration

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 g. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, saffran, bakpulver och salt.


    Blandan ner olivolja och mjölk och rör försiktigt till en jämn smet.


    Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda ca 25-30 minuter. Prova med en sticka om den är färdig. Ta ut den och låt kallna.


    Smula fetaosten och ha i florsocker. Blanda ihop med en gaffel. Riv ner skalet från citronen och pressa ner saften.  Mixa den slät med en stavmixer.


    Häll fetaostfrostingen på kakan och garnera med granatäppelkärnor och rosmarinkvistar.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept