Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Saddlebacks – baconlindade dadlar

Se mer:  

Ingredienser

  • 1 paket bacon
  • 20 st Fontana Färska Dadlar
  • tandpetare
  • salt och peppar

Gör så här

  • Perfekt starter för hungriga gäster tillsammans med goda ostar, oliver och rostat bröd.


    Meze-rätt till ca 10 pers.


    Skär all bacon på mitten. Linda en halv baconskiva runt en dadel, lås fast baconet med en tandpetare som du sedan klipper av så bara någon millimeter sticker ut. Salta och peppra varje baconlindad dadel. Stek på hög värme i panna tills baconet fått färg och blivit krispigt.

     


    Låt fettet från de stekta dadlarna rinna av på ett hushållspapper. Flytta över till ett serveringsfat och ställ fram dem. Vill man kärna ur dadlarna före tillagning är det enkelt och det går också bra att avlägsna tandpetarna före servering.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept