Rostat bröd med grillade grönsaker och Saganakitopping

Ingredienser

  • 1 st surdegsbröd, gärna ett Dinkel- eller Levain-bröd
  • 3 st klyftor vitlök
  • 1-2 burkar Fontana grillad paprika, kronärtskocka, soltorkad tomat
  • 2 paket Fontana Saganaki
  • Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • salt
  • 1 kruka basilika eller slätbladig persilja
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  • Generösa skivor av rostat, gott bröd med grillade grönsaker, några färska persilje- eller basilikablad och en nypa riven Saganaki-ost är ett perfekt mellanmål eller en bra första rätt på ett Meze-bord. Servera gärna brödet, osten och grönsakerna separat och låt gästerna själva toppa sin favoritsmörgås.


    Meze-rätt till ca 10 pers.


    Skär brödet i rejäla skivor, gnid en halv vitlöksklyfta mot varje skivas bägge sidor. Pensla med olivolja. Grilla brödet på båda sidor, tills det får fin färg.


    Servera brödet på ett fat eller i en korg och lägg Meze-grönsaker, riven Saganaki-ost och basilika- alt. persiljeblad i små skålar. Ställ fram en pepparkvarn och låt gästerna få servera sig själva.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept