Ingredienser

  • 3 dl skållad mandel
  • 2 st röda paprikor
  • 2 burkar Fontana Grillad Hel Paprika
  • 2 st soltorkade Fontana Meze soltorkade och grillade tomater
  • 2 st tomater
  • 2 st klyftor vitlök
  • 2 tsk kummin
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • ½ dl Fontana Olivolja Cypern Extra Virgin
  • bröd att rosta

Gör så här

  • Meze-rätt till ca 10 pers.


    Rosta den skållade mandeln i en torr stekpanna tills de får färg. Sätt ugnen på grill-läget och ställ in de färska paprikorna tills skalet börjar svartna. Lägg dem i en plastpåse och förslut.


    Vänta 5-10 min. Ångan i påsen kommer att göra att skalet blir lätt att ta av med bara fingrarna. Skala sedan paprikorna, kärna ur dem och hacka dem grovt.


    Rosta brödskivan och halvera de färska tomaterna. Gröp ur innanmätet så att bara den köttiga yttre delen av tomaten återstår.


    Rosta kumminfröna i en het, torr stekpanna tills det börjar knäppa om dem. Mal dem i en mortel.


    Blanda alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar. Romesco-röran är god till fisk, grönsaker och kyckling.


  • Dela detta recept

Du kanske också gillar

 

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept