Rökta räkor med dill- och vitlöksaioli

Ingredienser

  • 2 st äggulor från ekologiska ägg
  • Ca 2 dl Fontana Olivolja Cypern Extra Virgin
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2-4 st vitlöksklyftor
  • 3 msk färsk hackad dill
  • 1 krm salt
  • vitpeppar

Gör så här

  • För de som inte tycker om kräftor kan ett alternativ vara rökta räkor. Här serverar vi dem med en god aioli, gjord av Fontanas milda cypriotiska olivolja – smaksatt med färsk dill och vitlök. Servera ett gott bröd till, till exempelvis vårt grekiska festbröd.


    Recept till 4 pers.


    Förbered genom att finhacka dill och pressa tre klyftor vitlök.


    Vispa äggulorna och tillsätt oljan lite i taget till en början, sedan i en tunn stråle, tills aiolin tjocknar och blir blank och smidig. Lägg i dill och vitlök och rör ner  citronsaft. Smaka av med salt och peppar.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept