Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Rökig paprikasoppa med ölkorvshack och fetaostgratinerat vitlöksbröd

      Ingredienser

        350 g Fontana Grillad paprika8 dl Kycklingfond50g ölkorv50g Fontana SaganakiSockerSalt och peppar<strong>Vitlöksbröd:</strong>200 g Fontana Feta4 st skivor lantbröd eller ciabatta60 g Ruccolasallad2 st Plommontomater0.5 st Rödlök

      Gör så här

      • Koka upp 8 dl kycklingfond enligt förpackningen. Mixa fonden tillsammans med en burk grillad paprika till en slät soppa och låt sjuda på medelvärme.

         


        Finhacka ölkorv och saganakiost. Smaka av soppan med salt, peppar och socker. Lägg hacket i soppskålar och slå över soppan precis innan servering.

         


        Tänk på att korv och ost tillför sälta till soppan så var försiktig med saltet. Dekorera gärna med lite ölkorv ovanpå soppan (se bild).

         


        Bröd:

        Skär fyra rejäla brödskivor och lägg på en ugnsplåt. Smula och fördela osten jämnt över brödskivorna.

         


        Gratinera bröden i ugnen på full grilleffekt tills de blir gyllenbruna. Blanda ruccolasallad i en bunke med överbliven marinad, tärnade tomater och finhackad lök.

         


        Ta ut bröden och låt dem svalna något innan ni toppar dem med salladen.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept