Rödbetspaj

Jag älskar rödbetor, det är så vackert och så himla gott! Köper du rödbetor med blast. Skär då av blasten innan de åker in i kylen. Sitter blasten kvar blir betorna mjuka. Blasten är dessutom jättegod att äta som sallad.

Pajskal (man kan använda vilket pajskalrecept som helst eller Fontana filodeg)

Räcker till 2 vanliga pajformar om man gör dem tunna, jag gör alltid mycket deg och fryser in. Smidigt!

Ingredienser

  • 1 burk avrunna kikärtor
  • 1 msk olja
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • Fyllning
  • 400 g rödbetor
  • 1 pkt Fontana Feta Original
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 65 g spenat
  • ½ tsk salt

Gör så här

  • Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka.
    Häll av och spola i kallt vatten.


    Skala rödbetorna, oftast kan man bara dra av skalet med händerna. Vispa ihop ägg, grädde och salt. Skiva rödbetorna.


    Lägg spenaten i pajskalet, lägg rödbetorna ovan på. Häll över äggstanningen. Skär fetaosten i kuber. Lägg över fetaosten.


    Grädda i 30 minuter på 200 grader. Låt svalna något innan servering.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept