Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Rödbetspaj

Jag älskar rödbetor, det är så vackert och så himla gott! Köper du rödbetor med blast. Skär då av blasten innan de åker in i kylen. Sitter blasten kvar blir betorna mjuka. Blasten är dessutom jättegod att äta som sallad.

Pajskal (man kan använda vilket pajskalrecept som helst eller Fontana filodeg)

Räcker till 2 vanliga pajformar om man gör dem tunna, jag gör alltid mycket deg och fryser in. Smidigt!

Ingredienser

  • 1 burk avrunna kikärtor
  • 1 msk olja
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • Fyllning
  • 400 g rödbetor
  • 1 pkt Fontana Feta Original
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 65 g spenat
  • ½ tsk salt

Gör så här

  • Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka.
    Häll av och spola i kallt vatten.


    Skala rödbetorna, oftast kan man bara dra av skalet med händerna. Vispa ihop ägg, grädde och salt. Skiva rödbetorna.


    Lägg spenaten i pajskalet, lägg rödbetorna ovan på. Häll över äggstanningen. Skär fetaosten i kuber. Lägg över fetaosten.


    Grädda i 30 minuter på 200 grader. Låt svalna något innan servering.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept