Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Räkor med tomatsås och fetaost – Saganaki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1.00 out of 5)
Loading...
More Fisk Dishes: (26)

Ingredienser

  • 15-18 stora eller medelstora räkor, råa med skal
  • 4 tomater, rivna
  • 300 g feta, tärnad
  • 150 g parmesan, riven
  • 1 tsk socker
  • 2 vitlöksklyftor, krossade, efter smak
  • 1 gul lök, riven
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk paprikapulver
  • persilja, finhackad
  • chili, finhackad, efter smak) salt och peppar

Gör så här

  • Skala räkorna, men låt huvudet sitta kvar.


    Värm olivolja i en kastrull och bryn löken tills den är mjuk. Tillsätt de rivna tomaterna, paprikapulver, salt och peppar samt vitlök och chili efter egen smak. Låt tomatsåsen koka på svag värme tills den tjocknar.


    Slå hälften av tomatsåsen i en ugnsform, lägg i de råa räkorna och smula över fetaosten. Häll över resten av tomatsåsen och avsluta med att strö över riven parmesan.


    Ställ i ugnen i 180°C i ca 10-15 minuter tills räkorna är rosa och osten har smält och fått en gyllenbrun färg. Strö den finhackade persiljan och servera saganakin varm med bröd och ouzo eller vitt vin.

    Utmärk som förrätt eller varmrätt. Serveras med ris och sallad.

    KALI OREXI!

    Tillagningstid 1 timme


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept