Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Räkor med tomatsås och fetaost – Saganaki

      Ingredienser

      • 15-18 stora eller medelstora räkor, råa med skal
      • 4 tomater, rivna
      • 300 g feta, tärnad
      • 150 g parmesan, riven
      • 1 tsk socker
      • 2 vitlöksklyftor, krossade, efter smak
      • 1 gul lök, riven
      • 1/2 dl olivolja
      • 1 dl vitt vin
      • 1 tsk paprikapulver
      • persilja, finhackad
      • chili, finhackad, efter smak) salt och peppar

      Gör så här

      • Skala räkorna, men låt huvudet sitta kvar.


        Värm olivolja i en kastrull och bryn löken tills den är mjuk. Tillsätt de rivna tomaterna, paprikapulver, salt och peppar samt vitlök och chili efter egen smak. Låt tomatsåsen koka på svag värme tills den tjocknar.


        Slå hälften av tomatsåsen i en ugnsform, lägg i de råa räkorna och smula över fetaosten. Häll över resten av tomatsåsen och avsluta med att strö över riven parmesan.


        Ställ i ugnen i 180°C i ca 10-15 minuter tills räkorna är rosa och osten har smält och fått en gyllenbrun färg. Strö den finhackade persiljan och servera saganakin varm med bröd och ouzo eller vitt vin.

        Utmärk som förrätt eller varmrätt. Serveras med ris och sallad.

        KALI OREXI!

        Tillagningstid 1 timme


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept