Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Rabarberkaka med smak av sommar

Ingredienser

  • Fyllning
  • 500 gr rabarber
  • 80 gr socker
  • 1 dl vatten
  • Smet
  • 150 gr smör
  • 200 gr socker
  • 3 st ägg
  • 200 gr vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  • En mycket god kaka som är enkel att göra. Servera gärna med vår citronyoghurtglass som du också hittar recept på här. 


    Recept för 8 personer.


    Sätt ugnen på 200°C.


    Skär dem i mindre bitar. Häll upp vattnet och sockret i en kastrull. Koka upp rabarberbitarna hastigt, häll dem sedan i ett durkslag och spara saften.


    Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner ½ dl av rabarbersaften i smeten. Blanda mjöl och bakpulver, skikta ner blandningen i smeten.


    Vänd ner rabarberbitarna i degen och se till att de fördelar sig jämt i smeten. Smörj en springform (ca 22 cm) och häll i smeten. Grädda i ugn 30-40 min. Servera gärna kakan med citronyoghurtglass (se recept).


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept