Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Quinoasallad med kyckling, kronärtskocka och fetaost 

      Ingredienser

        1 stor kycklingfilé 2 portioner ekologisk quinoa0.5 paket bacon2 msk pinjenötter0.5 burk Fontana marinerade kronärtskockor6 st soltorkade tomater4 st salladslökar2 nävar machésallad2 nävar babyspenat8 st små tomater50 gram Fontana Fetaost Några blad färsk basilika <strong>Dressing:</strong>1 msk olivoljaHackade färska örter0.5 msk mortlad rosépeppar1 tsk havssalt

      Gör så här

      • Quinoa är en ört och således glutenfri. Det är en av de mest näringsrka fröerna som finns, rik på nyttiga fettsyror och
        proteiner. Detta är en riktigt god och nyttig sallad. // Åse Falkman Fredrikson – 56kilo.se


        Dela kycklingen på tvären, stek i smör. Salta och peppra. Koka quinoan enligt anvisning. Skär baconet i småbitar och stek. Rosta pinjenötterna i olivolja i en stekpanna.


        Häll quinoan i en skål, dela kronärtskockorna i mindre bitar, strimla de soltorkade tomaterna och salladslöken. Häll över och blanda med quinoan. Blanda ner machésallad och babyspenat. Halvera tomaterna och blanda i dem också. När kycklingen är klar skär den i skivor och blanda med övriga ingredienser.


        Smula över fetaost och lägg på bacon. Strö över pinjenötterna. Blanda ihop olivolja med örter och rosépeppar, häll blandningen över salladen. Toppa med basilika och flingsalt.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept