Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Pumpasoppa med tryffelfeta

    Servera soppan på mingelfesten i små kaffekoppar eller glas. Fint, festligt och smidigt!

     

      Ingredienser

      • 1 gul lök
      • 2–3 vitlöksklyftor
      • 1 kg butternutpumpa, skalad och delad i mindre bitar.
      • 40 g smör
      • 4 dl torr äppelcider (finns på systembolaget)
      • 1 liter god kycklingbuljong
      • 2 dl vispgrädde
      • salt och peppar
      • Till servering pumpakärnor
      • TRYFFELSKUM
      • 1 pkt Fontana Frixos Finest™ Feta
      • 1 dl mjölk
      • 6 dl grädde

      Gör så här

      • 4 port eller 8–10 mingelportioner 

        Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan ska mixas senare.

         


        Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull. Lägg i pumpabitarna. Häll på cider, buljong och grädde. Låt koka utan lock tills pumpan är helt mjuk. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

         


        Cappuccinoskum med tryffelsmak

        Koka upp grädde och mjölk. Smula ner feta och häll i spadet. Mixa skummigt med stavmixer.

        Servera i koppar eller glas med en sked tryffelskum och pumpakärnor.

         

         

         


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept