Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Pizza med lammfärs och halloumi

Ingredienser

  • 1 frp Fontana Pizzabotten
  • färdiggräddad
  • TOMATSÅS, 4 PORT
  • 1 kg färska tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk socker
  • 1 msk tomatpuré
  • basilika, finhackad
  • salt och peppar
  • FYLLNING
  • 300 g lammfärs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten rödlök
  • 2 pkt Fontana Halloumi Original 400 g
  • 60 g Fontana Kalamon oliver urkärnade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 40 g ruccola
  • Fontana Olivolja Original Extra Virgin till stekning

Gör så här

  • Börja med tomatsåsen. Blanda riven tomat, basilika, socker, vitlök, salt och peppar i en kastrull och allt sjuda i cirka 15–20 minuter under omrörning. Låt såsen svalna.


    Stek lammfärsen i lite olivolja tillsamman med vitlöken (_nhackade), salta och peppra.


    Skala och skiva rödlöken i tunna klyftor.


    Riv ett paket Fontana Halloumi grovt och skär eller bryt det andra paketet i cm stora bitar.


    Bred ut tomatsåsen på bottnarna och fördela köttfärsen och osten över pizzabottnarna.


    Grädda i förvärmd ugn i 250°C i cirka 6–8 minuter för att få en riktigt knaprig pizza med _n färg.


    Strö över oliverna, oregano och ruccola, servera pizzorna med Fontanas Tzatziki.


  • Dela detta recept

Du kanske också gillar

 

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept