Ingredienser

  • Fontana Pizzabotten färdiggräddad
  • TOMATSÅS, 4 PORTIONER
  • 1 kg färska tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk socker
  • 1 msk tomatpuré
  • basilika, finhackad
  • salt och peppar
  • TOPPING
  • 2 frp Fontana Halloumi Original
  • 2 st spetspaprikor, Fontana Grillad paprika
  • Kalamataoliver
  • Oregano

Gör så här

  • Börja med tomatsåsen. Blanda riven tomat, basilika, socker, vitlök, salt och peppar i en kastrull och allt sjuda i cirka 15–20 minuter under omrörning. Låt såsen svalna.


    PIZZATOPPING
    Fördela såsen på degbottnen men lämna 1 cm runt kanten. Lägg på paprikaskivor och oliver, därefter på halloumiskivorna.


    Grädda i förvärmd ugn i 250°C i cirka 6–8 minuter för att få en riktigt knaprig pizza med n färg.


    Strö på oregano och servera direkt från ugnen


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept