Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Pizza med engelsk frukost och ramslök

    En riktigt härligt matig pizza på fullkornsbotten för söndagsfrukosten eller brunchen. Bacon, ägg och skogschampinjoner med timjanrostade tomater och fräscha spenatblad får lite extra attityd av den fantastiska vårprimören ramslökEller varför inte en vegetarisk version där du ersätter baconet med svartkål. Garanterad succé!

      Ingredienser

      • Fontana Stenugnsbakad Pizzabotten Fullkorn
      • Fontana Saganaki och Grilloumi
      • Fontana Extra Virgin Olivolja Cypern
      • Bacon
      • Ägg
      • Plommontomater
      • Ramslök
      • Babyspenat
      • Skogschampinjoner
      • Salt och Svartpeppar

      Gör så här

      • Börja med att ugnsrosta halverade plommontomater med färsk timjan, salt, peppar och olivolja. Riv grilloumiost direkt över pizzabottnen och avsluta med lite Saganaki för extra smak och sälta.


        Förstek baconskivorna för att få dem krispiga och lägg dem sedan på pizzan. Sprid ut de rostade tomaterna, skogschampinjonerna i skivor och ramslöksblad jämnt över bottnen.


        Knäck ett ägg över pizzan innan du gräddar den på maxvärme i ugn eller på en sten i grillen tills ägget har stelnat.


        När pizzan är färdig, strö över några färska spenatblad, eventuellt lite färsk ramslök och nymalen svartpeppar.


        För Lakto ovo-vegetarisk version:

        Ersätt bara baconet med strimlor av den fantastiska grönsaken svartkål, cavolo nero, som ger en härligt nötig smak då den rostats i ugnen.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept