Pitabröd med oliver
Ingredienser
- 5 - 6 dl vetemjöl
- 2 1/2 dl kolsyrat vatten
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 1 tsk socker
- 100 g kalamataoliver kärnfria, grovhackade
- 1 dl gul lök, hackad
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Tillsätt sedan lök, oliver, olivolja och blanda väl. Tillsätt slutligen vattnet och knåda till en slät deg.
Dela degen i fyra delar. Platta ut den med händerna och forma till 4 runda kakor. Lägg dem på en smord bakplåt, pensla med olivolja och strö över lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i 180°C i 25-30 minuter, beroende på storleken på bröden, tills de fått färg.
Doppa bitar av pitabrödet i olivolja, ät och njut!
KALI OREXI!
Tillagningstid 1 timme
- Dela detta recept
Du kanske också gillar
-
Saffranskaka med fetaostfrosting
-
Kringlor från Thessaloniki
-
Filodegsrulle med vaniljkräm
-
Kataifirullar
-
Koulourakia – Sesamfrökakor
-
Kourabiedes – Smörkakor med mandel
-
Valnötskaka med apelsinsmak (vegansk)
-
Saftig apelsinkaka med olivolja
-
Mandel och dadelkaka med fetaostfrosting och honung
-
Grekiska mandelmusslor med fetaost och hjortron
-
Festbröd med oliver, Halloumi och soltorkade tomater
-
Snäll & saftig saffranskaka

Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept