Pasta med Meze. Pastasås med tomat, grillade meze- grönsaker och Saganaki-ost

Ingredienser

Gör så här

  • En klassisk tomatsås och pasta är aldrig fel. Här får tomatsåsen på färska tomater
    ytterligare smak och textur av de grillade marinerade Meze-grönsakerna.


    Fräs lök och vitlök i olivolja på svag värme i en gryta tills de blir glansiga och lite genomskinliga.


    Tillsätt färska tomater, lagerblad, socker, salt, peppar vinäger, buljongtärningen och hackade Meze soltorkade tomaterna. Krydda med oregano och timjan. Låt allt puttra under lock på svag värme i ca 30 min, tills såsen kokat samman och tjocknat.


    Vänd i de färska basilikabladen och Mezegrönsakerna (zucchini, aubergine och paprikamix) ett par min innan såsen ska serveras så att de blir varma.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept