Det finns inget godare än hemmagjorda kåldolmar en kall vinterdag. 🥰Vi älskar hur det finns så många olika varianter av denna rätt, beroende på land och matkultur. 🤗 De är vanlig i både Östeuropa och Mellanöstern, men såklart även i Grekland/Cypern och här i Sverige. Visste du att man har firat kåldolmens dag sedan 2010, på Karl XII:s dödsdag, den 30 november. Dagen utgör en påminnelse om hur svensk kultur har formats i samspel med omvärlden och det kultur- och matutbyte som skedde mellan Sverige och främst Orienten på 1700-talet. Kul va! 😜Våra härligt mustiga kåldolmar är gjorda på savoykål, ris, fläskfärs och en magisk citronsås. Klassiskt grekiskt! En perfekt rätt nu när vintern är här för att stanna. ❄️ Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #deladetgoda #savoykål #vego #matinspo #kåldolmar #vindolmar #grekiskmat #vegetariskt ...
Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept