Påskhalloumi – Helgrillad Halloumi Med myntadressing, ärtor och potatis

Grilla halloumi och potatis i formen och gör myntadressingen samt koka ärtorna.

Ingredienser

  • 750 g Fontana Halloumi i en bit
  • Myntadressing
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 dl finhackad mynta
  • 1 dl finhackad dill
  • Till servering
  • 300 g gröna ärtor
  • 1 citron
  • 1 msk smör
  • 1 ask krasse
  • 2 dl finhackad dill
  • Krossad potatis
  • 800 g kokt kall färsk potatis
  • 2 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 2 msk smält smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • Timjan

Gör så här

  •  

    Halloumi

    – Lägg hela biten mitt på grillen, cirka 2 minuter på varje sida.


    – Flytta till indirekt värme och grilla halloumin ytterligare 30 minuter under lock.


    – Den ska vara varm och mjuk rakt igenom. Skiva halloumin i tjocka skivor.


    – Häll rikligt med myntadressing över halloumin.


     

    Myntadressing

    – Pressa citron och vitlök i en skål. Häll i övriga ingredienser och blanda om.

    – Klart!


     

    Till servering

    – Koka ärtorna hastigt så de tinar och lägg dem i en skål.


    – Addera smör. Pressa i citronsaften och addera dill precis vid servering.


    – Toppa med krasse.


     

    Krossad potatis

    – Lägg de kalla, kokta potatisarna i en form som kan stå på grillen.


    – Häll olivolja i formen.


    – Tryck till potatisarna med en sked eller gaffel.


    – Skiva vitlöksklyftorna och sprid ut över potatisen.


    – Häll över smör, salt, peppar och timjan.


    – Lägg på locket och vänta i cirka 15 minuter.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept