
Hej, vi på Fontana skulle gärna veta vad du tycker om Snacksoliver. Dina synpunkter kommer vara till stor hjälp till oss i vårt utvecklingsarbete.
Påskbröd med mastiha äter man till påsk I varje grekiskt hem. Gärna uppblött i lite varm mjölk med en kopp kaffe till. Mastiha är en kåda från trädet med samma namn som kommer från ön Chios. Brödet dekoreras med ett rödfärgat ägg som symboliserar Jesus blod och det eviga livet. Mastiha finns i Sverige att köpa på vissa hälsokostbutiker då det hjälper mot magproblem.
Lös upp jästen i en bunke med 2 dl ljummen mjölk. Tillsätt 1 och 1/2 dl vetemjöl och 1 msk socker. Rör om ordentligt. Täck skålen och låt den stå varmt i 30 minuter och jäsa under duk.
Vispa 3 ägg och resten av sockret i matberedare tills det skummar.
Tillsätt äggblandningen till vetedegen och rör om med fingrarna. Häll i resten av mjölet, mjölken, mastihapulver och det smälta smöret och knåda degen tills den inte fastnar på händerna längre. Täck skålen med degen och låt den jäsa i ytterligare ca 1 timme på varm plats till dubbel storlek.
Dela sedan degen i tre delar och forma till längder. Fläta sedan ihop de tre längderna och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 min. Tryck försiktigt fast ett rödfärgat ägg i änden av brödet.
Vispa det sista ägget skummigt och pensla veteflätorna med det. Strö över mandelflarn.
Grädda brödet mitt i ugnen på 170 °c i ca 25-30 min. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen – då kan brödet sjunka ihop.
Bakad fetaostpasta även känd som Tiktok-pasta 😊 Det är så roligt att se ett sånt klassiskt grekiskt recept få spridning över hela världen. Det ryktades till och med att fetaost sålde slut i Finland. I Grekland använder man fetaost i princip till allt och är den godaste smakförhöjaren i de flesta rätter. Detta recept är så enkelt, snabblagat och så otroligt gott! Testa ni också om ni inte redan gjort det! 💙Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #deladetgoda #fetaostpasta #fetapasta #tiktokpasta #fetaost
Ett gott alternativ till tacofredag. En spännande grekisk fusion - med hoisinsvamp och baobröd blir vår Grilloumi asiatisk.😍 Lägg tillbehören i skålar och låt var och en fylla sina egna bao. Tillbehör som picklad gurka, rättika, morot, sallad, chilimajo ihop med Grilloumi blir en rolig middag med många smaker. 🤩 Receptet hittar ni via länken i vår profil. #fontanafood #deladetgoda #matglädje #grilloumi #middagstips #halloumi
Vem älskar inte något gott i en wrap eller på ett bröd! 😍Vi älskar den goda kombination av vår krämiga grillloumi tillsammans med denna goda och smakrik blomkålspuré. 😋En annolunda smakupplevelse för den som söker nya lakto-vegetariska alternativ . Receptet framtaget av Maro Papadopoulou, hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #deladetgoda #grilloumi #halloumi #grillost #wrap #matinspo Foto: @linaeadamophotography
Godaste crepesen, perfekta till helgfrukosten eller brunchen. 😍Grilloumicrepes med grekisk honung! Den salta gräddiga Grilloumin ihop med sötman från vildskogshonungen gör dessa crepes så goda. Perfekta inte bara till brunchen eller frukosten men även som efterrätt. Eller om du bara är sugen på någonting riktigt gott! 😋 Receptet framtaget av vår matinspiratör Maro Papadopoulou, hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #deladetgoda #grilloumi #brunch #frukost #söndagsbrunch #halloumi
Grilloumibollar till fredagsmyset! 😍 Vi tror att de kommer bli en ny favorit hos både barn och vuxna. 💙 Har du testat vår nya svenska Grilloumi än? Den är gjord på norrländsk komjölk och smakar fantastiskt. Testa att göra dessa Grilloumibollar du också! En ny favorit hos oss och länk till receptet hittar du i vår profil. #fontanafood #grilloumi #grilloumibollar #deladetgoda #halloumi #olivolja
Grilloumi passar i alla sammanhang där det behövs något extra gott. Perfekt till brunch, alltså. 😍Varför inte ta med smaklökarna på en resa genom Nordafrika och Mellanöstern, med äggrätten Shakshouka. En tomatragu med pocherade ägg i - men som vi ger lite grekisk kärlek till med vår Grilloumi. 💙 Addera tärnad Grilloumi till rätten och låt den koka med i ragun för en magisk smakupplevelse. 😋Världen skulle behöva blir lite mer mjuk och god. Lite som en Grilloumi som kokar med i en sås. 😉 Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ Trevlig söndag. #fontanafood #deladetgoda #grilloumi #halloumi #brunch #frukost #shakshouka #helgfrukost Foto: @linaeadamophotography
När vi introducerade halloumi till Sverige på 80-talet kunde vi inte drömma om hur älskad den skulle bli. 💙 Som ett svenskt familjeföretag med ursprung från Cypern, har vi alltid förenat det bästa från våra två matvärldar. Så det kändes helt naturligt att kombinera vårt ursprung, kärlek och kunskap till hantverket med svensk ostkultur och råvara.😍 ⠀
I dagarna kom den första leveransen av svensk grillost till Fontanas lastkaj i Tyresö utanför Stockholm från Norrmejerier i Umeå. Att vi valde Norrmejerier som samarbetspartner är ingen slump. När vi på Fontana ingår samarbete med andra företag är det viktigt att ha samma värderingar - med fokus på hög kvalitet och god råvara. Så det var en 'match made in heaven'. 😇 Osten är producerad på 100% norrländsk mjölkråvara, där en typisk gård bara har ett 60-tal kor, och kossorna går ute mer än de obligatoriska två månaderna om året. Djuren är ofta frigående och kan välja när de vill äta, gå runt eller vila. 🙏 Ostmästaren Mattias Norberg på Norrmejerier är en av fem ostmästare i hela Sverige, så det var ett otroligt roligt och givande samarbete där vi hade mycket att lära av varandra. Som ett familjeföretag tror vi på långsiktiga relationer och vi hoppas på fler roliga projekt med våra nya vänner i Norrland. 💛 Läs mer om Grilloumi med tips och recept på länken i vår profil ⬆️#fontanafood #deladetgoda #grilloumi #grilloumiburgare #svenskt #svenskgrillost #grillost #halloumi #norrland #ostmästare
Fettisdagen firar vi med semlecupcakes. De är bakade med vår goda milda olivolja ONE. Det är en olivolja som passar jättebra till bakning. Vill du också baka dessa så hittar du en länk till receptet i vår profil. Så enkla att baka! De går även att göra veganska. Receptet hittar du via länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #deladetgoda #fettisdagen #semlor #semelcupcakes #baka #olivolja #fika
Först introducerade vi halloumi i Sverige. Den blev en helt ny matvana. Sedan gjorde
vi Sveriges första grillost, en grekisk Grilloumi efter eget familjerecept. Den blev väldigt god. ☺️ Nu har vi gjort en svensk Grilloumi av mjölk från norrländska kossor i samarbete med Norrmejerier. 😀 Den blev alldeles underbar. Vi är så stolta att presentera vår nyhet. 💙💛 Prova du också. Finns i butik nu. #fontanafood #grilloumi #grillost #halloumi #matglädje
När vi tog halloumi till Sverige på 80-talet visste vi inte vad vi satte igång. Vår familj kom från Cypern och vi älskade att äta halloumi till det mesta. Nu lägger hela Sverige ost på grillen och vi har följt upp halloumisuccén med en ost efter vårt eget familjerecept: Grilloumi®. Först tog vi fram en grekisk ost gjord på grekisk ko- får- och getmjölk. Nu har vi uppfyllt vår dröm att göra en svensk Grilloumi som förenar det bästa från våra två matvärldar. All vår kärlek till hantverket och vårt ursprung har vi kombinerat med svensk ostkultur och råvara. Det blev en magisk mix! 💙💛 I butik från 15 Februari. #fontanafood #grilloumi #halloumi #kärlek
Lördag 13 februari hitter du oss runt Stockholm med vår sprillans nya Grilloumi Truck - som vi döpt The Greek. 🤗 Vi kommer dela ut smakprov på vår nya goda svenska Grilloumi - och en påse full med grekisk kärlek. Perfekt till morgondagens kärleksmiddag. 💙 (För de första 30 besökarna vid varje stopp som fotar och taggar greken). Det blir en kärleksfull helg. 😉 Plats och tider hittar ni på bild två. Vi ses där. #callthegreek #fontanafood #grilloumi #deladetgoda #foodtruck #hittafoodtrucken
Att utveckla och lansera en produkt tar tid, stort engagemang och hårt arbete. 😅 MEN - det är så värt det när man ser en helt ny färdig produkt i hyllan och bäst av allt glada konsumenter och kunder. 💙🙏🏽. Kan ni gissa vad vi lanserar? I butik från måndag. 🤗
Snabb och lyxig söndagsbrunch. 😍Färdiggräddade pizzabottnar toppade med allas favoritfrukost. En klassisk engelsk twist med bacon och ägg, eller en vegetarisk variant med svamp och grönkål. 😋Se recept i länken i vår profil ⬆️ Trevlig söndag. #fontanafood #deladetgoda#pizza #pizzabottnar #frukost #brunch
Då var det dags för helgmys! Vill du fixa middagen på nolltid och spendera mer tid ute i snön, välj några goda byggstenar från vårt medelhavsskafferi och låt alla göra sin favoritpizza! 🍕Med förgräddade pizzabottnar, soltorkade tomater, hela kronärtskockor och några härliga grekiska ostar blir alla nöjda.💙Har du provat att riva halloumi eller toppa pizzan med vår marinerade tärnade Grilloumi. Blanda gärna fetaost och våra grillostar på samma pizza. De jobbar bra ihop. 😘För mer inspiration se länken i profilen ⬆️
#fontanafood #deladetgoda #pizzabottnar #halloumi #grilloumi #pizza #fredagsmys #helgmys
Idag firar vi Morotskakans dag - med en grekisk twist. 💙Baka den saftiga kakan med en god mild olivolja, som tex Fontans olivolja ONE och toppa den med en fetaostglasyr, gjord på fetaost, florsocker och lite citronsaft. Oväntat gott! 😋 Recept hittar du i länken i vår profil ⬆️ #fontanafood #deladetgoda #morotskakansdag #fetaost #olivolja #baka #fika #glasyr
Det bästa med våfflor är att man kan äta de både till frukost, lunch och middag.😍Och man kan toppa de med precis som man vill. Vi drömmer oss till Grekland och väljer en krämig och len grekisk yoghurt med bär och honung.💙Prova själv och om du inte gillar vår äkta grekiska yoghurt får du pengarna tillbaka. Vi på Fontana tycker såklart att den är Sveriges godaste grekiska yoghurt! 😜 För mer information och inspiration se länken i vår profil ⬆️#fontanafood #deladetgoda #grekland #grekiskyoghurt #frukost #mellis #våfflor #efterrätt
Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept