Pankopanerad fetaost

Den här rätten passar perfekt som en förrätt eller till glöggenminglet. Fetaosten är så god med sin sälta ihop med den söta glöggen

  • Förberedelsetid: 20 mins

Ingredienser

  • 2 st fetaostar
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 2 msk grekisk honung
  • olivolja att steka i (t.ex One)

Gör så här

  • Ta ur fetaosten ur paketen och badda dem torra med lite hushållspapper. Förbered tre fat, ett med vispat ägg, ett med mjöl och ett med panko. Bryt fetaosten i önskade storlekar. Doppa fetaosten ett i taget, först i ägg, sen i mjöl, sen i ägg igen och sen sist i panko.


    Värm upp en stekpanna med rikligt med olivolja till medelvärme och lägg ner några bitar fetaost i taget i stekpannan. Det ska vara tillräckligt varmt för att fräsa, men inte så varmt så att det bränns. Stek i några minuter per sida utan att röra dem för mycket så att paneringen blir gyllenbrun. Ta upp dem ur pannan och lägg dem på ett fat. Ringla  över honung och strö granatäppelkärnor över osten.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept