Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Paj med butternut och getost

    Den söta butternutpumpan ihop med den salta getosten är en helt perfekt kombination som du inte får missa.

      Ingredienser

      • Pajskalet - glutenfritt
      • 1 burk avrunna kikärtor
      • 1 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
      • 1 ägg
      • 1 dl mandelmjöl
      • 2 tsk fiberhusk
      • Fyllning
      • 400 g Butternutpumpa
      • 1 pkt Fontana Frixos Finest™ Getost 150 g
      • 3 ägg
      • 2 dl grädde
      • 65 g spenat
      • 1 krm muskot
      • ½ tsk salt

      Gör så här

      • Börja med pajdegen. Kör allt i en matberedare till en deg. Låt vila i kylskåp 15–30 minuter.
        Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer. Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.


        Skala pumpan, ta bort kärnhuset och dela ner i små kuber. Koka pumpan i 10 min i saltat vatten och häll sedan av vattnet.


        Vispa ihop ägg, grädde, salt och muskot. Lägg spenaten i pajskalet, lägg pumpan ovanpå. Häll över äggstanningen. Smula över getosten. Grädda i 30 minuter på 200 grader. Låt svalna något
        innan servering.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept