Paj med butternut och getost

Den söta butternutpumpan ihop med den salta getosten är en helt perfekt kombination som du inte får missa.

Ingredienser

  • Pajskalet - glutenfritt
  • 1 burk avrunna kikärtor
  • 1 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • Fyllning
  • 400 g Butternutpumpa
  • 1 pkt Fontana Frixos Finest™ Getost 150 g
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 65 g spenat
  • 1 krm muskot
  • ½ tsk salt

Gör så här

  • Börja med pajdegen. Kör allt i en matberedare till en deg. Låt vila i kylskåp 15–30 minuter.
    Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer. Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.


    Skala pumpan, ta bort kärnhuset och dela ner i små kuber. Koka pumpan i 10 min i saltat vatten och häll sedan av vattnet.


    Vispa ihop ägg, grädde, salt och muskot. Lägg spenaten i pajskalet, lägg pumpan ovanpå. Häll över äggstanningen. Smula över getosten. Grädda i 30 minuter på 200 grader. Låt svalna något
    innan servering.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept