Cypriotisk ostkaka med Fontana #snällost Anari och smulad filodeg
Ingredienser
- 800 g Fontana #snällost (anari)
- 500 g filodeg
- 500 g Fontana grekisk yoghurt
- 3 dl grädde
- 1 dl socker
- 1 msk kanel
- 100 g honung
- Valnötter
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg filodegsarken på en stor ugnsform och grädda i olika omgångar tills de blir gyllenbruna. Smula sedan de avsvalnade arken.
Vispa grädde med socker tills den börjar att tjockna, smula i osten, grekisk yoghurt och kanel. Rör om väl och häll hälften av smeten i en form ca. 30 x 45 cm. Fördela den smulade filodegen över och häll sedan över resten av smeten och avsluta med filodegskrosset.
Ställ formen i kylskåp och låt ostkakan bli kall. Täck inte formen då filodegsarken kan bli mjuka. Serveras med honung och krossade valnötter.
Tips! Värm honungen i mikrovågsugnen en kort stund så blir det lättare att hälla över honungen.
- Dela detta recept
Du kanske också gillar
-
Festbröd med oliver, Halloumi och soltorkade tomater
-
Snäll & saftig saffranskaka
-
Dadelbollar
-
Paj med butternut och getost
-
Chokladmousse med olivolja
-
Fontana #snällost – Färskostbollar rullade i dill och rosépeppar
-
Fontana #snällost – Färskostbollar rullade i choklad och nötter
-
Filodegsrullar med Fontana #snällost™ Anari
-
Dadlar fyllda med fetaost och valnötter
-
Bröd från Xiliato
-
Sparrisomelett

Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept