Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Ost & grönsaksfyllda kycklingfiléer på en bädd av späda salladsblad och quinoa

      Ingredienser

      • 4 kycklingfiléer
      • 2 dl blandade grillade grönsaker. Aubergine, zucchini, soltorkade tomater och paprikamix
      • 4 skivor Fontana Grilloumi eller Halloumi
      • 1 citron
      • Balsamvinäger
      • Fontana Olivolja Kalamata Extra Virgin
      • salt och peppar

      Gör så här

      • Sätt ugnen på 175° C. 


        Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta, peppra och droppa i lite olivolja, lägg i en Grilloumi eller halloumiskiva och de hackade grönsakerna. Försegla snittet med ett par tandpetare. Gnid kycklingfiléerna med citron, salta utvändigt och bryn filéerna snabbt i panna på hög värme tills de blir gyllenbruna.


        Ta en ugnsform och smörj med olivolja, lägg i de brynta filéerna. Tillaga mitt i ugnen 10-15 min eller tills innertemperaturen visar 60° C.


        Servera med sallad och quinoa. Ringla Fontanas Kalamata olivolja över salladen, gärna tillsammans med några stänk citronsaft eller vinäger.


        Salladsmix efter smak. Här används babyspenat, ärtskott, färsk basilika och rosésallad.Svart quinoa.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept