Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Örtgömma i Biff

Ingredienser

  • 6 hg utskuren biff i bit
  • 1 dl Fontana olivolja
  • 1 dl hackade färska örtkryddor t.ex. Basilika, Oregano, Timjan, Dragon
  • 5 hackade klyftor vitlök
  • 1 pkt smulad Fontana fetaost
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar

Gör så här

  • Putsa biffen och stick många hål i den med en kniv. Biffen ska ha många hål (fickor). Gnid in med salt och svartpeppar. Blanda olivoljan med örterna, vitlöken och fetaosten. Rör till en smet.


    Fyll fickorna i biffen med örtröran. Örtröran som blir över lägger man som ett täcke över biffen. Sätt i en köttermometer och ställ in biffen i ugnen på 125 grader tills köttet har nått 55-70 grader. Ta ut biffen och skiva upp den.


    Serveras med potatis och gärna en enkel sallad bestående av ruccola sallad som blandas med rödlök i tunna skivor. Strö lite salt och svartpeppar över och blanda. Häll över balsamvinäger och därefter olivolja, blanda igen. Ät och njut.


    Vinnare av Fontanas månadstävling, April 2005.
    Insänt av: Barbro Holmberg


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept