Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 5 dl ljummet vatten
  • 12 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 1 dl Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk citronsaft
  • 200 g Fontana Feta Original
  • Fyllning:
  • 4 dl Fontana Kalamonoliver, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk mynta, färsk eller torkad
  • 1 tsk oregano, färsl eller torkad
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 8 st Fontana Soltorkade Tomater
  • 2 msk hackad färsk dill
  • Lite sesamfrö
  • Grovt salt

Gör så här

  • Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt olivolja, citronsaft, salt och vetemjöl. Knåda degen mjuk och elastisk. Täck degen och låt den stå och jäsa 30-40 minuter till dubbel storlek.


    Blanda alla ingredienser till fyllniingen. Dela degen i två delar när den är färdigjäst.


    Kavla ur ena halvan till cirka 2 cm tjock oval platta. Pensla med olivolja och strö över 3/4 av fyllningen. Forma degen till en rulle och skär upp i cirka 10 bitar.


    Lägg dem på en smord bakplåt, pensla med lite olivolja och strö över grovsalt eller sesamfrö. Grädda i 20-25 minuter, i 200 grader.


    Kavla ut den andra deghalvan på samma sätt. Gör små rundlar med hjälp av en kaffekopp. Pensla med olivolja, lägg på lite av fyllningen och gräddda i cirka 15-20 minuter, 200 grader.


    Detta blir små pizzor som även de är goda som tilltugg till drinkar.


    Servera varma eller kalla.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept