Ingredienser

  • 1 kg okra
  • 1 dl olivolja
  • 4 tomater eller 500 g krossade tomater
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl vinäger, vit eller röd
  • 1 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl varmt vatten
  • Toppa med
  • Persilja, finhackad
  • 150 g feta
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Välj gärna små okrafrukter, som är de bästa.

     


    Skär av stjälkarna för-siktigt så att du inte skär i frukten eftersom den då smälter när den tillagas.

     


    Skölj okran och låt rinna av.


    Lägg dem i en ugnsform och häll över vinäger och salt.


    Låt stå och dra i en timme.


    Sätt ugnen på 18o°


    Värm ½ dl olivolja och stek lök och vitlök, tillsätt sedan tomaterna.


    Lös upp tomatpurén i en kopp med varmt vatten och häll det i stekpannan, salta och peppra, tillsätt 5 dl vatten och låt koka på svag värme i to minuter.


    Ta upp okran ur vinägern och torka den väl.


    Värm ½ dl olivolja och stek frukterna i 2 minuter.


    Lägg okran i en ugnsform och tillsätt tomatsåsen.


    Späd med vatten tills frukterna är täckta.


    Ugnsbaka i ca 3o minuter med folie och ytterligare 3o minuter utan folie tills vattnet har dunstat bort.


    Ta ut formen och strö över hackad persilja och smulad feta. Servera med bröd, oliver och feta.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept