Ingredienser

  • INGREDIENSER FÖR 6 PORTIONER
  • 800 g potatis skivad (rå)
  • 2 st aubergin, i skivor
  • 2 st zuccini, i skivor
  • 2 st paprika strimlad, valfri färg
  • 2 pkt Fontana Halloumi Original
  • 100 g Fontana Halloumi Original riven
  • alt. Fontana Frixos Finest™ Graviera riven
  • SALSA
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • 1 dl basilika och eller persilja hackad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad/hackad
  • 1 burk Fontana Bruschetta soltorkade
  • Tomater+ vatten så det blir tot 2 dl
  • 4 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • BÉCHAMELSÅS
  • 70 g smör
  • 6 msk mjöl
  • 10 dl mjölk
  • 300 g yoghurt
  • 1 st äggula

Gör så här

  • Lägg de skivade och strimlade grönsakerna på en plåt, ringla på olivolja och salta lite. Grilla till dem är lätt gyllenbruna. Lägg potatisen på en plåt, ringla på olivolja och strö över lite salt.


    Grilla tills de är lätt gyllenbruna. Blanda allt till salsan i en kastrull förutom det kryddgröna, koka ihop. Till sist ha i det kryddgröna.


    Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet.


    Häll i ljummen mjölk och fortsätt vispa. Tag av från värmen.


    I med gulan fort! Stelnar om man är för långsam. I med yoghurten. Blir en fluffig sås.


    Form 34 x 22 cm. Olivolja i botten. Gräddas i varmluft 250 grader.
    Varva:
    Potatis
    1/2 mängden salsa
    1/2 mängden grönsaker
    Skivad Fontana Halloumi
    1/2 mängden Salsa
    1/2 mängden Grönsaker


    Toppa med Bechamelsåsen, lite ströbröd och riven ost. Servera med tzatziki och oliver.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept