Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Morotskaka med fetaostglasyr

Se mer:  

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 5 dl Fontana Olivolja Cypern Extra Virgin eller Fontanas Ekologiska Olivolja
  • 500 g riven morot
  • 6 ½ dl siktat mjöl
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • Smör och ströbröd för att smörja formen
  • Glasyr:
  • 1 paket Fontana Feta Ekologisk 150 g
  • 3 dl florsocker
  • Citronsaft + citronskal från en halv citron

Gör så här

  • Recept för 10-12 pers


    Sätt ugnen på 180°C.


    Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna ordentligt och rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med olivoljan. Tillsätt till sist de finrivna morötterna och blanda väl.


    Smörj och bröa en bakform (ca 24 cm) och häll i smeten. Grädda kakan ca 45-50 min.
    Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.


    Glasyr:


    Mixa fetaost och florsocker med en stavmixer tills blandningen blir slät. Rör ned citronskal och citronsaft.
    Bred glasyren över morotskakan och garnera med rivna morötter.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept