Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Mjuk pepparkaka med torkade fikon

Ingredienser

    3 st ägg3 dl strösocker1 msk malen kanel1 msk malen kryddneijlika2 tsk malen ingefära1 tsk malen kardemumma2 tsk bakpulver3 dl vetemjöl1 dl creme fraiche1.5 dl Fontana olivolja1 dl grovhackade, torkade fikon1 dl russin, till garnering1 msk florsocker, till garnering

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 180 grader.

    2. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i kryddor, mjöl och bakpulver  i ägg- och sockersmeten.


    3. Blanda i creme fraiche och olivolja.


    4. Rör smeten slät och häll den i en smord och bröad sockerkaksform.


    5. Strö de torkade fikonen över kakan.


    6. Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.


    7. Låt svalna i formen. Stjälp upp och garnera med russin och pudrat florsocker.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept