Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Mandel och dadelkaka med fetaostfrosting och honung

Ett av mina mest lyckade experiment den här goda kakan håller sig saftig i flera dagar och blir världens smakupplevelse med den sötsalta frostingen.

Ingredienser

  • 2 dl Fontana urkärnade färska dadlar
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 ½ dl majsmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Frosting
  • 1 pkt Fontana Feta Original
  • 100 g färskost
  • 2 msk honung
  • 2 dl valnötter
  • Honung till dekoration
  • Blåbär till dekoration.

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.


    Smält smöret.


    Mixa ihop ägg, smör och dadlar.


    rör ner resten av ingredienserna i äggblandningen till en jämn smet.


    Häll smeten i en form med bakplåtspapper, springform på 20 cm är lagom.


    Grädda kakan i 30 minuter.


    Frosting


    Mosa ihop fetaost med färskost och honung till en smet.


    Fördela fetaostblandningen över kakan


    Ringla över mer honung, valnötter och blåbär.


    Servera! Håller flera dagar i kylskåp.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept