• en
  • sv

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ljummen potatissallad med Fetaost, lök och tomat

Ingredienser

  • 1 frp Fontana Fetaost
  • 8 potatisar (klyftas med skalet kvar)
  • 4 tomater i klyftor
  • 2 st rödlök i tunna ringar
  • Färsk basilika
  • Fontana Kolymvari Olivolja
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta & klyfta potatisen med skalet kvar (går även med frysta potatisklyftor). Placera klyftorna i långpanna med olivolja i botten, “ställ” dem på “skalsidan” så slipper du vända dem och de fastnar garanterat inte! Baka dem till de fått ordentligt gyllenbrun yta, cirka 30-45 min.


    Varva varma potatisklyftor med smulad Fetaost, lökringar, tomatklyftor och färsk basilika. Ringla över olivolja, “kvarna över” lite svartpeppar. Servera ljummet till grillat kött eller som ensam vegetarisk rätt!


    Andrapristagare i Fontanas månadstävling, Maj 2005.
    Insänt av: Gunnel Köhler


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att klicka på acceptera cookies godkänner du att vi använder dem. Så använder vi cookies.