Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Lammköttbullar i tomatsås

    Världens godaste köttbullar som får en extra skjuts i smaken av gravieran. Det går bra att dubbla receptet.

      Ingredienser

      • 1 ägg
      • ½ dl Fontana Grekisk yoghurt laktosfri
      • 1 msk lökpulver
      • 3 vitlöksklyftor
      • 2 msk franska örter
      • 1 tsk salt
      • ½ tsk malen svartpeppar
      • 500 g lammfärs
      • 100 g finriven Fontana Frixos Finest™ Graviera
      • 25 g smör att steka i

      Gör så här

      • Blanda ihop ägg, yoghurt, lökpulver, salt och peppar. Tillsätt färs och ost och rör snabbt ihop så allt blandas. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper på en skärbräda till en rektangel på 30 x 20 cm. Skär med en kniv till 30 fyrkantiga köttbullar.


        Smält smöret i en panna. Krama ihop den skurna köttfärsen till köttbullar och lägg ned i pannan. När köttbullarna börjar bli klara efter ca 5 minuter tillsätt krossade tomater och fond. Låt sjuda i ca 15 minuter.
        Servera med pasta eller klyftpotatis och smulad fetaost.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept