Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Lammfärspaj med massor av smak

    Se mer:  ,

    Perfekta middagen som går att förbereda och passar utmärkt att ha med i matlåda.

    Pajskal (man kan använda vilket pajskalrecept som helst eller Fontana Filodeg – djupfryst)

    Räcker till 2 vanliga pajformar om man gör dem tunna, jag gör alltid mycket deg och fryser in. Smidigt!

      Ingredienser

      • Deg
      • 5 dl bovetemjöl
      • 100 g smör, rumsvarmt
      • 2 ägg
      • ½ msk fiberhusk
      • 3/4 tsk salt
      • Fyllning
      • 400 g lammfärs
      • Salt och peppar
      • Fontana Extra virgin Olivolja Original att steka i
      • 1 dl Fontana Soltorkade tomater
      • 1 påse Fontana Snackoliver med vitlök
      • 2 ägg
      • 1 dl vispgrädde
      • ½ dl vatten
      • 1 pkt Fontana Feta med örter

      Gör så här

      • Deg


        Sätt ugnen på 200 grader.

        Knåda ihop allt till en deg.

        Tryck ut degen i en springform eller avlång form.

        Skalet behöver inte förgräddas.


        Fyllning


        Stek färsen i olja med salt och peppar.

        Hacka tomaterna och blanda tomater och oliver med färsen.

        Häll blandningen i formen.

        Vispa ihop ägg, grädde och vatten.

        Häll det över färsen.

        Smula över fetaosten.

        Grädda i 20 minuter på 175 grader.

        Låt svalna något.

        Servera.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept