Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Lammfärspaj med massor av smak

Se mer:  ,

Perfekta middagen som går att förbereda och passar utmärkt att ha med i matlåda.

Pajskal (man kan använda vilket pajskalrecept som helst eller Fontana Filodeg – djupfryst)

Räcker till 2 vanliga pajformar om man gör dem tunna, jag gör alltid mycket deg och fryser in. Smidigt!

Ingredienser

  • Deg
  • 5 dl bovetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • ½ msk fiberhusk
  • 3/4 tsk salt
  • Fyllning
  • 400 g lammfärs
  • Salt och peppar
  • Fontana Extra virgin Olivolja Original att steka i
  • 1 dl Fontana Soltorkade tomater
  • 1 påse Fontana Snackoliver med vitlök
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl vatten
  • 1 pkt Fontana Feta med örter

Gör så här

  • Deg


    Sätt ugnen på 200 grader.

    Knåda ihop allt till en deg.

    Tryck ut degen i en springform eller avlång form.

    Skalet behöver inte förgräddas.


    Fyllning


    Stek färsen i olja med salt och peppar.

    Hacka tomaterna och blanda tomater och oliver med färsen.

    Häll blandningen i formen.

    Vispa ihop ägg, grädde och vatten.

    Häll det över färsen.

    Smula över fetaosten.

    Grädda i 20 minuter på 175 grader.

    Låt svalna något.

    Servera.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept