Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Lammfarsbullar med halloumi

Ingredienser

  • 800 g lammfärs
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 100 g tärnad Fontana Halloumi Original
  • ½ dl kolsyrat vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ msk dijonsenap
  • 2 msk timjan
  • ½ msk kalvfond
  • salt och peppar
  • Ca 50 g smör och 3 msk
  • Fontana Olivolja Original Extra Virgin till stekning
  • 1 pkt Fontana Tzatziki, 350 g

Gör så här

  • Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla. Finhacka löken och fräs den i lite av smöret och oljan. Blanda ner löken i färsen tillsammans med övriga ingredienser förutom osten. Det kolsyrade vattnet hjälper köttbullarna att inte bli för kompakta.


    Forma till rejäla köttbullar och tryck in en Halloumi-bit i mitten av varje. Stek köttbullarna i smör- och olivoljeblandning på medelhög värme tills de fått _n färg och är genomstekta, cirka 8–10 min.


    Servera lammköttbullarna förslagsvis med klyftpotatis, tzatziki och grönsallad.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept